Thursday, 18 June 2009

Apabila Kanak2 Ribena Epal Bertemu... (tak perlu backgound sound)



rijal yang dapat hadir...


posing di atas batu di sebatang sungai


kenangan semasa 5 jujur (guess me???)..comel bukan..hehehe


Arakian saat dan ketika tanggal 13 June 2009, kala mentari dhuha memancarkan terik sinarannya... alkisah tersebutlah aku berjalan (naik motor actually) di jalanan sepi kota kajang... meredah seluruh halangan onak duri..(best tak intro..teringat KOMSAS)..hehehe...jam 7.45 pagi waktu Malaysia, ianya bermula..wah, sebenrnya hari tu tak sabar nak g gathering ngan kwn2 lama sekolah rendah lama tu kan?..lebih kurang 8-9 tahun yang lampau...dulu muka masing2 suci jer...bile ku tatap sorang2..benarlah cepat benar usiaku menginjak naik..tapi tak pe...dapat jumpe kwn2 lama...masih contact walaupun ramai antara kami bertebaran merata di bumi Allah ini...alhamdulillah, masing2 tgh struggle belajar kat univ masing..semoga najah...

hmm..kenapa kanak2 ribena epal eerk? persoalan yang ku lontarkan sendiri ke benakku..lalu kerana tiada siapa yang menjawab maka aku menjawab bagi pihak mereka yang bisu terkedu... sebab tema air hari tu ribena (versi epal)..tu pun cadangan mel (nama sebenar) wpun sedihnya dia ada komitmen saat2 akhir..po nak buek? sabar yo lah (seperti kata org kampung ku hujung di N9)... ape pun tahniah kepada wan (nama sebenar) kerana telah menyediakan air yang cukup nostalgia itu....namun, halangan pertama ekspedisi itu bukan lah berupa binatang buas, atau lopak air yang tak mampu kami redah, tetapi 3 org jejaka malaya telah melewatkan diri mereka..mambuatkan kami sempat bertanya khabar antara satu sama lain (backup member sbnrnyer)...selepas sejam berlalu ketiga2 perwira itu akhirnya muncul dengan wajah riak-tidak-bersalah mereka...hahaha..jgn marah...

tapi, pengalaman ini paling menyeronokkan bagiku...mengajar erti persahabtan wpun jauh beribu batu (lirik lagu sbnrnyer)...hehehe..even masing bz ngan komitmen but still bleh luangkan maser jumpe member2 lama...wpun sekejep tapi amat bermakna...

special thanks to kucai yang telah bertungkus lumus meng'gathering'kan kami...a week before dengan seluruh kudratnye telah merancang, menelaah strategi2 yang perlu diambil..akhirnyer berjaya...hehehe...kpd rakan2 yang pegi gak: tiera, izzati, hamizah, wan, akusendiri (translate myself), cikun, ilham, podin, anuar, azim, botuck, kucai, harith.... mel n adiknye juga even tak dpt pegi..kami faham..huhuhu...

1 comment:

fazril said...

bes giler siot g air terjun...jeles giler aku...haha